Skip to: site menu | section menu | main content

De Wijze Eik

Een school met een hart
Currently viewing:

Nieuwsarchief tot juni 2009

 

 

26/06/09

Nieuwsbrief 4 Casierlaan
Nieuwsbrief 4 Eeklostraat

Heel wat MOS-nieuws hier!


12/05/09
Sportdag


Op beide vestigingsplaatsen was er een sportdag georganiseerd door de sportleerkrachten. (Waarvoor veel dank!) Na een flinke opwarmer deden alle leerlingen mee met een groot sportcircuit. Verschillende sporten en spelen kwamen aan bod. In de namiddag was er nog tijd voor cricket- en voetbalwedstrijden.

Foto's Casierlaan
Foto's Eeklostraat

04/05/09

DE ZEEKLAS


Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april gingen klas 4A en klas 4D op zeeklas naar Nieuwpoort.

Toen we aankwamen, leegden we eerst onze valiezen. Daarna deden we sportspelletjes op het strand. De volgende dag gingen we naar de garnaalvissers kijken. De garnalen en de vis werd eerst gesorteerd. Daarna werden ze gekookt. Nadien mochten we ze opeten.
We hebben ook gezwommen op zeeklas. We maakten ook een strandwandeling met een gids. Elke morgen gingen we een eindje joggen en dat was leuk. We hebben op het einde ook gefeest. Gelukkig was het elke dag goed weer. Op de laatste dag hebben we met de gocarts gereden.

verslag : Jaimy van Gyseghem ( klas 4D )

 

04/05/09

Op zoek naar historische sporen in Gent.

Op vrijdag 24 april trokken 4A en 4D op zoek naar historische sporen in Gent. We vonden talrijke sporen die ons vertelden dat er al heel lang geleden mensen woonden in wat eerst “ Ganda “ werd genoemd. We zagen gebouwen uit een ver verleden. We bekeken straatnamen en standbeelden die ons ook iets wisten te vertellen over vroeger. We beluisterden legendes over Geraard de Duivel en over Klokke Roeland.

verslag: Erwin Dauwens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02/04/09

KETNET

Onze school kwam in het nieuws dankzij de prestaties van Juf Jessica (uit de Eeklostraat) in Blokken (Eén).
Karrewiet, een programma van KETNET gaf daar berichtgeving over: bekijk hier het filmpje!
Ook het Nieuwsblad maakte een artikel.

Prettig verlof!

01/04/09

Nieuwsbrief 3

Het Eikenblad 3 Casierlaan

Het Eikenblad 3 Eeklostraat

Prettige paasvakantie!

23/03/09

BEURS SECUNDAIR ONDERWIJS

Op vrijdag 13 maart '09 zijn de kinderen van het zesde naar de beurs " Kies Wijs" op het Sint- Baafsplein gegaan. Het is een beurs waar je allerlei beroepen kunt uitproberen bv. kapper, kok, stenenbewerker, elektricien, . Je kreeg bij de ingang twee kaartjes, een groen en een wit. We kregen bij elk kraampje een beetje uitleg en dan kon je met de kaartjes proefjes doen. We hebben wel een paar kraampjes overgeslagen omdat we te weinig tijd hadden. Daardoor konden een paar kinderen geen proefjes uitvoeren, maar het was wel heel interessant. Door de beurs kregen we meer informatie over het middelbaar.

Joline en Paulien


23/03/09

Recepten in het vierde leerjaar.
Download hier alle recepten die de leerlingen van het 4de leerjaar (Eeklostraat) hebben gemaakt!
Smakelijk!

09/03/09
Valentijn

De kleuters van juf Ute hebben 2 weken gewerkt rond het thema "Valentijn".

Allerlei verhaaltjes rond verliefd zijn werden verteld door de juf. Maar één verhaaltje nl . "Kikker is verliefd" werd verteld en uitgebeeld via een "verteltafel".

De juf zorgde ervoor dat alle personages en attributen die in het verhaaltje voorkwamen op één lang tafel werden uitgestald. De mama van Senne las het verhaaltje voor en juf Ute voerde het verhaaltje op.

Daarna was het aan de beurt van de kleuters die zich konden inleven en het verhaaltje zo correct mogelijk probeerden na te spelen.

De verteltafel bleef de ganse dag (enkele dagen) staan zodat de kleuters het verhaaltje  spontaan met verschillende vriendjes konden naspelen

om het nog beter te verstaan  en de aangeleerd woorden onder de knie te krijgen.

Dit vonden ze heel leuk om te doen  en voor herhaling vatbaar !

De foto's


18/02/2009

Zoé (5) trouwt met Juvenal (5) in stadhuis

GENT/MARIAKERKE - Ze zijn al 2,5 jaar dikke vriendjes en sinds gisteren zijn ze ook - half-officieel - getrouwd: de vijfjarige Zoé en haar leeftijdsgenoot Juvenal.
Schepen van Burgerlijke Stand Catharina Segers had gisterochtend de eer het jonge stel bij wijze van spel in de echt te verbinden. Lees meer...

Fotoreportage 1 - - - - Fotoreportage 2


11/02/2009
Tussen 4 vuren


De schoolbus zat eivol met onze 3 deelnemende ploegen, op weg naar de GUSB om een tornooi te gaan spelen "tussen 4 vuren".
Balvaardigheid, snelheid, spelinzicht en vooral sportief gedrag waren de peilers van dit tornooi.
Iedereen speelde met volle inzet en dit werd beloond want onze meisjesploeg 3de leerjaar behaalde de 1ste plaats op 5 ploegen. Ook onze jongensploeg 3de en 4de leerjaar deden het goed. De ploeg van het 3de bestond uit een gemengde ploeg en behaalden een mooie verdiende 3de plaats. De jongensploeg van het 4de behaalde eveneens een 3de plaats op 6 ploegen.
Iedereen mocht fier zijn met de resultaten en de sportieve inzet. Een foto van onze deelnemende ploegjes mocht niet ontbreken.

Juf. Véronique en Juf. Ingrid --------> De foto's

 

27/01/09

eTwinning met Italië

Vandaag stond De Wijze Eik rechtstreeks in contact met een basisschool uit Italie. De leerlingen konden met elkaar chatten en informatie uitwisselen via de portaalsite van eTwinning. eTwinning is een internationaal ICT samenwerkingsproject tussen scholen in europa. De leerlingen behelpen zich met basis Engels en stellen elkaar vragen. Op de Twinspace staan nog enkele presentaties van andere scholen. Morgen sturen beide scholen een klasfoto door zodat we een beeld kunnen vormen met wie ze chatten.

Meer nieuws volgt! De foto's!


20/01/09

Naar de post

De 2 de  - 3 de kleuterklas van juf Ute bracht een bezoekje aan het postkantoor te Mariakerke.

Na de postbus en de postvoertuigen  te hebben waargenomen mochten we een kijkje nemen achterin het sorteercentrum .

Daar zagen we allerlei rekken met  grote postzakken vol brieven . De postbodes halen hun dagelijkse post uit allerlei vakjes gesorteerd per straatnaam en huisnummer.

Dan komt alles terecht in de brieventassen en kunnen ze op ronde gaan.

De kleuters hadden een eigen brief voor hun ouders getekend en die mochten ze zelf bestempelen  met een echte poststempel  vooraleer ze hem aan het loket mochten afgeven.

Daarna kregen ze nog een speelleerboekje  van de verantwoordelijke om de opgedane ervaringen toe te passen.

Juf Ute

De foto's


07/01/09

Basketbaltornooi op woenamiddag 07/01/09

Met 3 ploegjes namen we deel aan dit tornooi. Het enthousiasme en de inzet was groot en dit was te zien aan de resultaten. De jongensploeg van het 6de leerjaar speelden een mooi samenspel maar hadden het soms problemen in de afwerking. Toch haalden ze een verdiende 4de plaats in het eindklassement. Minder problemen om te scoren had onze jongensploeg van het 5de leerjaar en al vlug was winnen hier een optie.
Ze wonnen dan ook al hun wedstrijden en werden uiteraard 1ste in het klassement. Ook onze meisjesploeg moest hier niet voor onderdoen. Zij wonnen eveneens al hun wedstrijden en dit met soms zeer veel puntenverschil. Als winnaar kunnen zij en de jongensploeg uit het 5de in juni opgeroepen worden om de finale te gaan spelen tegen de winnaars van andere tornooien. Dikke proficiat met de behaalde resultaten aan Louis, Sevket,Jaime, James, Robbe, Maarten, Kylian, Peter, Jordy, Boris, Fjodor, Thibaut, Michiel, Zen, Esra, Silke, Noortje en Sabrine.

Juf. Ingrid en Meester Francis

De foto's

 

20/12/08

Heel veel nieuws in onze nieuwsbrief!

Het Eikenblad 2 Casierlaan
Het Eikenblad 2 Eeklostraat


Prettige eindejaarsfeesten!

14/12/08
MOS in De Wijze Eik

Het MOS-team heeft dit schooljaar al heel wat gedaan en maakte daarvan een uitgebreid verslag. Allemaal te bekijken op onze MOS-afdeling !!!

27/11/08
Het zesde leerjaar van de Wijze Eik bezoekt het Designmuseum


Op dinsdag vier november zijn we met de klas naar het Designmuseum gegaan. Design wil zeggen ontwerpen. Het thema was stoelen. We hebben nagedacht wat een stoel nu eigenlijk wel was. We hebben op allemaal verschillende stoelen gezeten: moderne en ouderwetse, speciale en gewone. Ze waren allemaal mooi gekleurd. We hebben stoelen getekend. Dat was leuk. Dan moesten we een blaadje invullen over de gegevens van de stoelen. Met dat blaadje hebben we veel over de stoelen geleerd. Wie ze gemaakt heeft, wat zijn idee was en hoe hij de stoel gemaakt heeft. We kregen daarna per drie  een tekstje met de beschrijving van een stoel. Het was een gedichtje. We moesten gaan zoeken naar de stoel die het best bij dat gedichtje paste en vertellen aan de groep waarom. Dat was de laatste opdracht. In de klas mochten we zelf een stoel ontwerpen of versieren, dat was een leuke opdracht! Enkele brachten een stoel mee en anderen werkten met klei en nog anderen tekenden een stoel.
Met stoelen kan je heel veel leuke dingen doen.

Chloé en Margot / de foto's


22/10/08

De Wijze Eik wint 2 maal!

De Wijze Eik wint de eerst een tweede prijs van de Halloween wedstrijd bij Dreamland. Het filmpje van 6C "De Wraak van de Geest" mocht de hoofdprijs in de wacht slepen. Zij mogen een dagje gaan griezelen in het Gravensteen. Juf Gwendoline uit de Casierlaan kreeg de tweede prijs.

22/10/08

Download:

Nieuwsbrief Casierlaan

Nieuwsbrief Eeklostraat

Wenst u op de hoogte gehouden te worden via e-mail? Stuur een mailtje naar en u krijgt de dan de nieuwsbrieven via mail.

Vermeld uw naam, de klas van uw kind en de vestigingsplaats Eeklostraat of Casierlaan.

In geen geval zullen wij uw e-mailadres doorgeven of toonbaar maken. Wij gebruiken uw e-mailadres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief , de mede-delingen en de aankondigingen van activiteiten op de school.

 

21/10/08
Vorige eeuw

Een oude schoolgenoot zond me deze foto's in uit de jaren???? Misschien herkent u wel iemand....

Klik op de foto om te vergroten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meester Nick maakte ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van onze school een leuk filmpje. Dit is al een paar jaar oud maar zeker de moeite om eens opnieuw te zien. --> De school van toen


15/10/08

De Wraak van de Geest

De kinderen van het zesde leerjaar maakten een fim rond het thema Halloween om deel te nemen aan een wedstrijd. Ziehier het resultaat!

 

13/10/08

Voetbal 4 tegen 4

Met 4 ploegjes trokken we op woensdag 8 oktober naar het Storyplein om deel te nemen aan een tornooi. Het weer viel zeer goed mee en de prestaties  van onze deelnemers waren eveneens voortreffelijk. Het 4de leerjaar uit de Eeklostraat mocht de finale spelen maar verloor deze nipt met penalty's en behaalde zo een verdiende 2de plaats. Het 3de leerjaar uit de Eeklostraat verloor geen enkele wedstrijd en werd hierdoor rechtstreeks winnaar uit hun reeks.
Ook proficiat aan alle andere deelnemers voor hun sportieve inzet.
Meester Francis en Juff. Ingrid

De foto's

12/10/08

Verkeersweek

Op vrijdag 29 september hebben de leerlingen van 6A en 6D hun verkeersweek afgesloten met verscheidene activiteiten. ’s Ochtends hielden we een controleactie aan de schoolpoort om te zien hoe goed de ouders zich aan de verkeersregels hielden. We mochten zelfs groene beloningskaarten (en soms ook rode strafkaarten) uitdelen. In de voormiddag hebben we de fietsen van alle zesdejaars streng gecontroleerd en nadien werden de goedgekeurde fietsen gebruikt om een ingewikkeld fietsparcours af te leggen. Tenslotte hebben we ook nog extra proefjes op tijd gedaan, waarbij we moesten bewijzen dat we onze fiets de baas waren. Het was een leuke en verkeersveilige dag!

De leerlingen van het zesde leerjaar A en D

Fotoreportage

 

 

06/10/08

Onze uitstap naar het vredeshuis.


6a en 6d zijn vandaag naar het vredeshuis geweest. In de voormiddag heeft 6d informatie gekregen over de Verenigde Naties. We hebben over de 8 millenniumdoelstellingen geleerd, we hebben ook in enkele kokers gezeten met de 8 millenniumdoelstellingen. Daar moesten we opdrachten vervullen. In de middag zijn 6a en 6d in een Turkse pizzeria gaan eten (Myra). We kregen 4 stukken van 4 soorten pizza ’s en als afsluiter een chocolade koek. Dan hebben we een wandeling gemaakt over de kinderrechten. In het oude centrum van Gent leerden we hoe het vroegen was en dachten we na hoe het nu is met de kinderrechten.
Dan zijn we met de lijnbus terug naar school gegaan.
Het was een leuke dag!!!!!!!

Maité en Eline

De foto's


03/09/08

Verrassingsfeest

Op vrijdag 05 september sluit iedere klas de eerste schoolweek af met een kleine verassing. u bent welkom inde klas van uw kind vanaf 15u! Allen daarheen!

 


 

25/08/08

Openklasnamiddag

Op donderdag 28 augustus zet de school zijn deuren voor u open van 13u30 tot 15u30 . Neem een kijkje in de klassen en maak kennis met de leerkracht van uw kind. Het team heet u alvast welkom op De Wijze Eik.


 

 

30/06/08

Proclamatie 2008

Het schooljaar is gedaan en de zesdes namen afscheid van onze school. Ziehier de groepsfoto in hoge kwaliteit om deze belangrijke stap nooit meer te vergeten.
Groepsfoto proclamatie

 


23/06/2008

Tuinfeest 2008

Het tuinfeest was alweer een groot succes. Een grote opkomst en een stralende zon zorgden voor een geslaagde dag.

De Gentenaar online publiceerde een artikel over de uitreiking van de MOS-vlag

De foto's van het tuinfeest


 

12/06/2008

In het Centrum voor Jonge Kunst in het Claeys Bouüartpark op 6 juni...

Eerst zagen we in een tekenfilmpje hoe Sien boos werd. Met geweld schopte ze haar knuffel weg, gooide ze kussens uit haar bed en om het nog erger te maken schilderde ze wild op de muur. In koor fluisterden onze vriendjes: "Dat mag niet, dat is een stout kindje,
hé!" Met spateltjes, sparrentakken, plastiek mesjes, wattenstaafjes en verf kledderden onze kleine kunstenaars prachtige kunstwerken in het grote atelier.

Kijk maar!!! De foto's

18/05/2008

Kinderboerderij

Op maandag, 21 april ’08, gingen de kleuters van juf Ute naar de kinderboerderij “de campagne” te Drongen

Werken op de boerderij is meer dan boeren !
De kleuters beseften dat dieren houden een verantwoordelijkheid inhoudt. Dieren knuffelen, aaien en eten geven en verzorgen stonden centraal.

Via tactiele, visuele en auditieve beleving werden de kleuters respect bijgebracht voor de levende natuur !

Wat leerden ze nog : een broodje bakken ! Wegen, proeven, spiertjes oefenen, versieren, allemaal kunstjes die nodig waren om zelf creatief een broodje te bakken.

Tijdens het bakken van een broodje mochten ze elk om beurt een ritje maken op de pony en de ezel .

Het was een dag om nooit te vergeten !

Mvg Juf ute

De foto's

14/05/2008

DE WIJZE EIK BEHOORT TOT DE 19 BASISSCHOLEN DIE DE MOS - VLAG BINNENHAALDEN.

Sinds 6 mei is onze school de trotse bezitter van de
MOS - vlag. Deze vlag wordt toegekend door de dienst Leefmillieu , Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid. Slechts 19 basisscholen kregen deze vlag toegewezen.

De vlag is een beloning voor een niet aflatende inzet voor het milieu. Paulien Van Coillie en Evelien Van Herreweghe namen de MOS - vlag tijdens een plechtige bijeenkomst te Brussel in ontvangst.

Tijdens een korte plechtigheid later dit schooljaar zal de vlag op school gehesen worden.

Erwin Dauwens.

De foto's
14/05/2008

Docx, Office 2007

Door de vele verschillende versies van Office programma's kan je soms een document niet openen.
Met Powerpointviewer kan je alle powerpoints bekijken van de vorige of nieuwe versies van Office.
Met de Docx-converter kan je alle office bestanden openen. (geen programma, enkel een patch toepassen)


26/04/08

Enkele heel interessante filpmjes over de klaswerking en de kleuters.

Een vlieg in de kleuterklas

De geheimen van een juf

In de rugzak van een kleuter

Nog veel meer


17/04/08

Donderdag, 10 april gingen de eersteklassers uit 1A kunst beleven en kunst maken in het kasteel van het park. We maakten kennis met de Afrikaanse kunstenaar Koumy. Hij vertelde over zijn recenste schilderijen, over het paradijs met heel veel kleuren. De kinderen zochten de bloemen, vlinders, katachtigen,... in zijn werk.
In het atelier maakten de kinderen een gelijkaardig werk. Ze tekenden een tafereel met dieren en bloemen. Nadien werd het met felle kleuren ingeschilderd. De kustenaar hielp hier en daar een handje. De figuren werden met zwarte alcoholstift omlijnd en  net als bij de echte kunstenaar werden de verschillende stukjes opgevuld met kleine versieringen: krulletjes, lijntjes, bolletjes,....
De 'grote' kunstenaar was tevreden over het werk van de 'kleine' kunstenaartjes.
Wil je meer over hem weten, kijk dan eens bij www.koumy.be
Juf Lily vroeg of zijn werken te koop waren....
betaalbaar en mooi!

Juf Lily, 1A Foto's


16/04/08

" De Wijze Eik" uit Mariakerke wint wedstrijd rond dikke truiendag over de 3 onderwijsnetten heen.

Basisschool B.S.G.O. " De Wijze Eik " uit Mariakerke mag zich sinds vandaag de trotse winnaar noemen van de door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie ingerichte wedstrijd rond " Dikke truiendag "

Gedurende het hele schooljaar door moedigt de school kinderen en volwassenen aan om op een verkeersvriendelijke manier naar school te komen. Zo streeft de school er steeds naar om de doelstellingen van het Kyotoverdrag te realiseren.

Talrijke acties werden door de leerlingen op touw gezet en verder uitgewerkt. We sommen er enkele op: beloningsacties voor ouders en leerlingen, het organiseren van de wedstrijd " De langste fluosjaal " De leerlingen maakten zelf spandoeken, gedichten, fluo- , en opwarmingsdansjes, demonstreerden zelf kunstwielrijden en rijden op een 1 - wieler. Dit alles met als centrale thema : " Toon een verkeersvriendelijk hart voor de natuur "

Ook de fraai uitgewerkte MOS - site werd zeer positief onthaald.

Tijdens heel wat acties werkte de school samen met Mobiel 21, de Gentse politie, de dienst Mobiliteit van de stad Gent en de fietstaxi.

Voor alle geleverde inspanningen werd de school als enige Oost - Vlaamse basisschool beloond met een energiemeter.


Erwin Dauwens


15/04/08

De Wijze Eik in het VRT nieuws
Klik hier om het filmpje te zien08/04/08

Aanstaande zaterdagen is het opendeurdag in De Wijze Eik te Mariakerke. 12 april in de Eeklstraat en 19 april in de Casierlaan. Alles staat in het teken van het Circus Allen daarheen! meer info

23/03/08

Paasfeest bij de kleuters (E)

Klaar waren de paasmandjes. De kleuters van juf Leen, juf Inge en juf Hilde zaten vol ongeduld te wachten!
Hop, hop,hop. Donderdag 20 maart zagen we héél véél paashazen op de speelplaats. En ja hoor, de echte was ook langs geweest. Drie chocolade eieren lagen te blinken in de versierde mandjes. Bedankt haasje.
Tot volgend jaar!

De foto's

18/03/08

Bezoek van 6D aan het labo van de VIB
( Vlaams instituut voor biotechnologie)

Maandag zijn we naar het labo biotechnologie van de Universiteit Gent geweest.
Dit was het begin van ons wetenschappelijk project, met als thema bloed.
We hebben daar een stukje ajuin en muizenbloed onderzocht. We mochten stalen nemen en deze onderzoeken onder een echte microscoop.
Onze bloeddruk werd ook gemeten.We hebben een bovendruk, een onderdruk en de hartslag gemeten. We kregen van de professor uitleg over het hart, het bloed en de bloedvaten. Het is belangrijk om gezond te leven, dat is goed voor ons hart en bloedvaten. Hij vertelde ons ook dat we via het bloed besmettelijke ziektes kunnen opdoen, aids, malaria en de slaapziekte. Het is belangrijk om onderzoek te doen en geneesmiddelen te vinden voor deze ziektes. Jaarlijks sterven vele mensen aan die ziektes. Als we later wetenschapper willen worden moeten nu al leren over al die dingen. Het is wel een leuk beroep.

Sophie 6d / De foto's

14/03/08

Toneel bij de kleuters

Ik wil toch even mijn lieve collega's een dikke pluim geven. Ze doen me telkens weer verbazen wat zij allemaal voor de kleutertjes doen. Deze keer konden onze kleinsten genieten van een toneelstuk over het circus. Dolle pret!

 

 

 

 

 

 

06/03/08

LEKKER FRIS IN DE TWEEDE GRAAD.

De kinderen van de tweede graad werkten 1 week rond het thema vuile lucht - propere lucht. Elke klas kreeg een toestelletje om de luchtkwaliteit te meten. De luchtmeesters en luchtjuffen van de verschillende klassen gaven het teken om de klas extra te verluchten als de kwaliteit van de lucht onvoldoende was. De link met de luchtvervuilers werd meteen gelegd ( fabrieken, auto's, vliegtuigen , ... ) Een aantal alternatieven werden voorgesteld en besproken om tot minder luchtvervuiling te komen. Als afsluiter van het thema maakte klas 4D een propere luchtcollage en een vuile luchtcollage.

De foto's

Erwin Dauwens

 

 

04/03/08

Het warenhuis.

Op donderdag 28 februari hebben we een bezoek gebracht aan het warenhuis "Delhaize" in Wondelgem. In de klas werken we rond gezonde voeding dus gingen we in de winkel eens op zoek naar gezonde tussendoortjes en maaltijden. Er was een man die uitleg gaf over het fruit en ons toonde dat we op het naamkaartje konden vinden uit welk land het kwam.

De juf toonde ons verschillende soorten graan-en melkproducten, groenten, vis-en vlees, restproducten.

Het was heel leuk. Na ons bezoek kregen we gratis appels, fruitsapjes en ballonnen. De juf kocht ook nog gezonde tussendoortjes zoals peperkoek, rozijnen en rijstkoeken. De foto's

Zohra en Kaoutar, 3C

 

 

04/03/08

Carnavalfeestje in de klas van juf Hilde en juf Leentje in de Eeklostraat

De kindjes van juf Hilde zijn allemaal verkleed. Klaar om carnaval te vieren! Met de instrumenten houden ze een muzikale stoet doorheen de school. Daar wordt aan de deur geklopt..het zijn de feestende en muzikale kindjes van juf Hilde!
Ook de kindjes van juf Leentje en juf Astrid vergeten het carnavalsfeest niet ! Wat zien die kleine peutertjes er mooi uit in hun mini-verkleedpakjes.
Milan heeft op de kleutercarnavalfuif de "mini-prins carnaval" - prijs gewonnen; vandaar het mooie lint.
De pré-kleuters vieren carnaval met een grimeersessie, slingers, confetti, pannenkoeken en wafels, .Lekker, lekker! De foto's

 

 

03/03/08

Kinderboerderij

Op woensdag 30 januari ging de 2 de -3 de kleuterklas C van juf Ann naar de kinderboerderij. Het was een regenachtige voormiddag, maar daarom niet minder plezant. De kinderen genoten met volle teugen van hun bezoek aan de vele boerderijdieren: konijn, kalkoenen, eenden, kippen, varken, schapen, chinchilla, duiven, ezel, geiten, kalfje...

De foto's

 

 

25/02/08

Sneeuwklas

De sneeuwklassen waren alweer een groot succes. Heel veel zon & sneeuw en vooral geen gewonden! Kijk zelf maar naar de prachtige foto's! Dank aan onze reporters ter plaatse! Het zijn heel wat foto's (+300) maar voor deze gelegenheid maak ik graag een uitzondering. Veel kijkplezier! De foto's zijn bij de leerkrachten te verkrijgen mits een lege cd of usb-pen mee te geven.
Foto's sneeuwklas

 25/02/08

De Wijze Eik op AVS!!!

Te bezichtigen op De Wijze Eik TV

 


22/02/08

Uitslagen zwemkampioenschap

De leerlingen van De Wijze Eik gingen op woensdag 20 februari naar het strop en zwommen er kampioenschappen. Hiermee wonnen ze een aantal medailles. De uitslagen

 

 

20/02/08

Politiezone Gent stelt voor. 'Drapolleke'

Drapolleke

Politiezone Gent heeft sinds kort een nieuw logo, het politiedraakje. Dit logo zal worden gebruikt voor alle (educatieve en andere) verkeersacties gericht naar jongeren. De Gentse basisscholen zochten een geschikte naam. Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke won de wedstrijd: het politiedraakje heet vanaf nu 'Drapolleke'.

Zichtbaarheid in het verkeer staat centraal tijdens de wintermaanden. Door Politiezone Gent werden reeds tal van initiatieven genomen om de zichtbaarheid van fietsers en andere (zwakke) weggebruikers te verbeteren.

Een van de belangrijkste doelgroepen van Politiezone Gent zijn de (schoolgaande) jongeren. Om het belang van zichtbaarheid in het verkeer extra onder hun aandacht te brengen en de jongeren vooral te stimuleren om zich in het verkeer zo zichtbaar mogelijk te maken, koos de politie voor een 'fluo-actie'.

Tijdens de maand november 2007 kregen de Gentse basisscholen de mogelijkheid om gratis verkeerskazuifels te krijgen voor de schoolkinderen. Deze fluo-jasjes werden tijdens een grote fluo-happening door de scholen afgehaald. Ondertussen werden meer dan 11.000 fluorescerende verkeersjasjes verdeeld aan de deelnemende basisscholen.

En de winnaar is. 'Drapolleke'!

Met deze fluo-actie stelde de Politiezone Gent voor het eerst ook het nieuwe logo voor dat zal gebruikt worden voor alle verkeersacties gericht naar jongeren. De keuze viel op een draakje. Gent is immers symbolisch verbonden met de mythologische figuur van de draak. De draak staat voor veiligheid en bescherming (de draak op het belfort beschermt de 'vrijheden' van Gent) en is dus het ideale logo voor toekomstige acties.

De Politiezone Gent deed een oproep aan de Gentse basisscholen om mee te helpen zoeken naar een naam voor het politiedraakje. In totaal hebben 11 scholen hun leerlingen aangezet om een naam te bedenken en werden 72 namen ingezonden. Uit al die inzendingen werd de leukste en origineelste naam gekozen.

Een inzending van Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke sprong onmiddellijk in het oog en werd dan ook gekozen als naam voor het draakje. Het politiedraakje heet vanaf nu: 'Drapolleke' (samenvoeging van Draak en politie).

De foto's

Foto's Stadhuis

 

 

20/02/08

Bron: Het Nieuwsblad

School De Wijze Eik doopt politiedraakje 'Drapolleke'

GENT/MARIAKERKE - Drapolleke . Dat is voortaan de naam van het draakje dat de Gentse politie gebruikt als logo en mascotte voor haar verkeersacties - zoals onlangs nog het uitdelen van 11.000 fluo-vestjes aan Gentse scholieren.

Tot nog toe had dat draakje nog geen naam en daarom organiseerde de stad Gent een wedstrijd. 'Omdat het draakje een buikje heeft was er een onverlaat die voorstelde om het een Daniëlke te noemen', grapte burgemeester Daniël Termont bij de voorstelling van de nieuwe naam.

Uiteindelijk kwamen er 72 voorstellen binnen, van 11 scholen. Winnaar werd dus Drapolleke - een samentrekking van draak en politie. Die suggestie kwam van klas 3B van De Wijze Eik uit Mariakerke. De leerlingen krijgen als beloning in mei een uitgebreide rondleiding in het Algemeen Politiecentrum.

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen van klas3B van De Wijze Eik uit Mariakerke werden op het stadhuis ontvangen door de politietop en de burgemeester. © Gianni Barbieux

De foto's

Foto's Stadhuis

20/02/08

MOS-gedichten

HET GOEDE PARKEERVOORBEELD

Draaien voor de poort

is niet hoe het hoort.

De parking oprijden langs de uitgang

dat maakt ons bang.

Stoppen op de parking in de bocht

dat is iets wat nog nooit mocht

Stoppen voor andermans wagen

is dat misschien om anderen te plagen?

Mogen we je vragen

het voortaan goed te doen met de wagen?

 

BEN JIJ AL EEN MOS - VERKEERSLEERLING?

Kom je met de fiets of te voet.

Dan doe je het (al) zeer goed.

Vraag je ouders de ijzeren roestbak eens te laten staan

ook al komt er al eens minder goed weer eraan.

Hup hup hup

kom in de MOS - verkeersclub.

Wil jij je MOS - hart tonen

dan willen we je ook in de toekomst nog wel eens belonen.

 

Het MOS-team

15/02/08

Dikke Truien-dag

KINDEREN VAN DE WIJZE EIK TONEN NOGMAALS HUN MOS - VERKEERSHART

Ondanks de koude leverden heel wat moedige kleuters en leerlingen een extra inspanning om te voet, met de fiets of via carpooling naar school te komen. Bij aankomst op school werden ze door de MOS - leerlingen beloond met een beker fruitsap.
De MOS - leerlingen toonden aan de ouders een gedicht waarin ze opriepen om het op de parking veiliger voor hen te maken. De inhoud van het gedicht luidt als volgt ( Orixe dit zijn in bijlage ) Tijdens de speeltijd kon iedereen zich verwarmen met een beker warme chocomelk aangeboden door de school.
Ook de kleutertjes lieten zich niet onbetuigd. Zij vormden het logo van de school met fluohesjes.
(klik op de afbeelding om te vergroten)

Na de middagspeeltijd was er een kort MOS - evenement. Kinderen van het vierde leerjaar brachten een zelfgemaakt gedicht naar voor met als titel :  Ben jij een leerling met een MOS - verkeershart?

Het zesde leerjaar onder leiding van juf Gwendoline namen de andere kinderen op sleeptouw tijdens de opwarmingsdans.

Nadien was er nog de superspannende actie " Maak de langste fluosjaal." De speelplaats werd al vlug herschapen in een spinnenweb van aan elkaar geknoopte sjaals en fluohesjes.

De winnende klassen ( 2D - 4A en 5D kregen een extra beloning) evenals alle kleutertjes.

De foto's

10/02/08

Dorine fietst!

Vorig schooljaar maakten enkele enthousiaste leerlingen de strip 'Dorine Fietst'waarin Dorine de vele voordelen van fietsen naar school op een ludieke manier in beeld brengt. We haalden er zelfs de krant mee !De strip wordt verkocht ten voordele van het MOS-project. Met de opbrengst willen we investeren in een ruimere fietsenstalling en de aankoop van fietsjes voor de kleuters.

Bea Bradt (3B)

De foto's

 

26/01/08

Fluo - MOS - Actie

Onze school besteedt nogmaals aandacht aan de verkeersproblematiek in het kader van het MOS-project. Na de 3 logo's streeft onze school nu naar het behalen van de MOS-vlag. De klassen van het lager onderwijs werkten een promotiecampagne uit om de fluojasjes bij alle kinderen bekend te maken. U kan het allemaal zelf zien op de link hieronder. Veel kijkplezier!

De Wijze Eik TV

25/01/08

eTwinning

Ook voor 5B is e-twinning geen onbekende meer. Wij werken samen met de landen Polen,Malta , Tsjechië, Spanje, Griekenland, Roemenië, Litouwen, en Hongarije.
Tot nog toe stelden wij onszelf, onze school en onze stad Gent voor aan de verschillende partnerscholen. Ook kerstmis- en nieuwjaarstradities werden uitgewisseld.
Dit alles kan bekeken worden op onze blog: europeanschools.blogspot.com

 

 


 

23/01/08

Uitstap beroepenhuis

Vorige week dinsdag gingen we met de hele klas naar het Beroepenhuis. Ik weet niet meer precies wanneer we vertrokken, maar het was nogal vroeg. Ik begrijp best waarom, want het was een lange rit. Toen we aankwamen, kregen we eerst een filmpje te zien. Daarna gingen we naar boven, want daar was de tentoonstelling. Om de trap heen lagen overal zwarte snippers. Later bleek dat deze snippers eigenlijk gerecycleerde ruitenwissers waren. De tentoonstelling boven was erg leuk. We kregen er telkens twee vragen over een bepaalde sector. Sommige vragen kon je oplossen door iets te lezen, voor andere moest je eerst een opdracht uitvoeren. In de sector Transport & Logistiek bijvoorbeeld was er een opdracht met een telefoon. Door de telefoon kreeg je aanwijzingen om luikjes om te draaien. Als je goed geluisterd had, kreeg je zo een woord. Dat woord was het antwoord op de vraag. Uit alle antwoorden leerden we iets over 32 beroepen. Toen we alle opdrachten hadden uitgevoerd, gingen we weer naar beneden. Daar mochten we drie beroepen uitproberen. Eerst moesten we magazijnier spelen. We kregen hierbij drie bestellingen die we apart moesten leggen. Bij elke bestelling hoorden verschillende kaartjes met de bestemming van de goederen (play-stations, Harry Potterboeken en glitterlijm). Daarna zetten we alles in de juiste volgorde op een palet en brachten we de goederen naar de winkels. Voor het tweede beroep deden we de kelnerproef: we kregen een dienblad met drankjes dat we zo snel mogelijk naar het terras en terug moesten brengen zonder te morsen! Het laatste beroep was barman. Hierbij maakten we cocktails die we aan onze vrienden gaven. Daarna moesten we wel afwassen.
Dat was het einde van ons bezoek. Ik vond het erg leuk en mijn vrienden zo te horen ook. Ik hoop dat we snel nog eens op uitstap gaan.

Sien Van Renterghem, 6C ( Foto's )

 

22/02/08

eTwinning

Het zesde leerjaar werkt regelmatig aan eTwinning projecten. Dit zijn schoolpartnerschappen in Europa om het computergebruik in de klas te stimuleren. Email, Powerpoint, communicatieprogramma's komen aan bod, maar ook een les W.O. of MOS kan aan de basis liggen voor het starten van een project.
6A maakte deze Powerpoint om zich voor te stellen aan een school in Polen. Meer nieuws volgt!


 


17/01/08

Baskettornooi

Proficiat voor de sportieve inzet
en de behaalde resultaten!!!

De uitslagen

17/01/08

Verslag schrijfwedstrijd Davidsfonds : THEMA FILM

Wij, Chloë en Naomi, hebben meegedaan aan de Junior Journalistenwedstrijd. We moesten een tekst schrijven over het thema : Film .

We mochten zelf een verhaal schrijven, een film bekritiseren of iets anders. Bij Chloë ging het over twee meisjes die jagers in de val lokten en Naomi heeft een film bekritiseert ( Remember The Titans ).

In de kerstvakantie kregen we een brief dat we genomineerd waren en dat we op zondag 13 januari uitgenodigd waren op een receptie, samen met nog 10 andere kinderen.

Op de receptie kregen we hapjes en drankjes en toen bracht de voorzitter een Nieuwjaarsspeech. Onze ouders en meester Nick waren er ook.

Toen het eindelijk zo ver was riepen ze onze namen af en moesten we naar voor komen. Iedereen mocht een boek uitkiezen en kreeg er een bioscoopticket bij.

Vervolgens zeiden ze eerst de titel van het winnende tekstje en toen de naam van de winnares.

Het was een meisje met een tekst over het einde van Toetanchamon.

We hebben dus niet gewonnen maar zijn toch blij dat we al genomineerd waren uit meer dan 120 kinderen. Deelnemen is toch belangrijker dan winnen !!!

De foto's

 

16/01/08

MOSACTIE OP DE PARKING IN DE NOTENSTRAAT

Op dinsdagmorgen 15 januari werden de ouders die hun wagen correct parkeerden op de parking in de Notenstraat beloond. Ze ontvingen van de MOS - leerlingen een bedankingskaartje en een praline.

De leerlingen van onze school die hun MOS - verkeershart toonden werden eveneens beloond. De dappere wandelaars en fietsers, die het slechte weer trotseerden, ontvingen een MOS - verkeershart. Dit hart werd tijdens de speeltijd geruild voor een stukje cake.

Wij willen namens de MOS - werkgroep alle ouders die het juiste voorbeeld gaven nog eens bedanken. We hopen dat in de toekomst iedereen een bijdrage wil
( blijven ) leveren voor een veilige schoolomgeving.

Alvast dank.

Erwin Dauwens

Foto's

04/12/07

"Svieke Kronkel"

We zijn naar "Svieke Kronkel" geweest in onze turnzaal. Dat vonden we leuk. We moesten van meester Tom allemaal turnoefeningen doen zoals oefeningen die goed zijn voor de rug bv. Strekje en kikkersprong. Iedere klas kreeg een poster om de oefeningen te onthouden en regelmatig te doen in de klas. Elk kind kreeg ook een springtouw en een poster voor thuis. Onze lievelingsoefening is "spring in het veld".

Kimberly Kellner en Zoë Tahid - klas 3C

Foto's

04/12/07

Op woensdag 28 november kreeg onze school gratis fluojasjes van de politie. Ze vroegen een kleine 'tegenprestatie' : een originele foto van de kinderen met hun jasje en een even originele naam voor het draakje van het nieuw logo. Zo gezegd, zo gedaan : de naam die we hebben gevonden is : Drapolleke (samentrekking van Draak en Politie) en hier staan we dan fier te pronken met onze fluojasjes !
Bea 3B

 

 

 

 

 

 

 

04/12/07
Het bezoek aan de bibliotheek

Tijdens de voorleesweek (17 - 25 november) bezochten 3B en C de bibliotheek. In de bib was het heel erg leuk. We kregen veel uitleg. We leerden hoe we de boeken moeten zoeken en terugplaatsen. Hiervoor moeten we de auteur van de boeken kennen. We mochten veel taken doen. De juf legde alles uit. En we mochten op computer. Daarna mochten we een boek kiezen. Heel de klas had een super leuke middag.

(Isabeau - Zohra - Lien - 3C)

Foto's

29/11/07

Verjaardagen

Op 15 november waren er twee feestvarkens in mijn klas : Kilian en Sien. Zij brachten allebei toffe geschenkjes mee : Sien lekkere bananen en Kilian een boek voor in de klasbibliotheek. Ik vind dit laatste echt een tof geschenk! Zo kunnen alle leerlingen het spannende boek lezen. Ik hoop dat dit een voorbeeld mag zijn voor andere leerlingen die misschien niet goed weten wat mee te brengen op hun verjaardag.

Juf Nathalie, 6C

26/11/07

Dag van de verdraagzaamheid

Op dinsdag 20 november zijn we met de klas naar de Vrijdagsmarkt geweest. We zijn daar geweest omdat het toen de internationale dag van de rechten van het kind en de dag van verdraagzaamheid was. En we moesten een paar liedjes zingen. We hebben het vredeslied en "De inkt is zwart" gezongen. Er was ook heel veel volk. We hadden de dag ervoor T-shirts en spandoeken beschilderd. Die hebben we toen aangedaan. We zijn met de bus gegaan, er was
wel niet veel plaats daarbinnen. Toen we eindelijk aankwamen, zijn we nog een stukje te voet moeten gaan. Alles was best leuk, alleen jammer dat het begon te regenen.

Sien en Anas, 6C

Op 20/11/07 was het de dag van verdraagzaamheid. Het zesde en het vijfde leerjaar zijn op die dag naar de Vrijdagsmarkt geweest. Daar waren tal van mensen waarbij vooral jongeren van het secundair onderwijs.
Zij waren daar om die dag te vieren met elkaar. Daar werd het vredeslied ook gezongen door jongeren waar wij met volle borst mee meezongen. Er was ook veel muziek die werden gespeeld door mensen. Een leuke activiteit zoals:dingen tekenen en die tekening opvullen met steentjes. Op school hadden we ook leuke T-shirts gemaakt met een leuke slogan erop en ook op grote doeken slogans geschreven. Die T-shirts deden we aan en lieten iedereen zien dat we voor verdraagzaamheid opkomen. Het was supertof we hebben ons echt geamuseerd. En ik hoop dat anderen er iets hebben uit geleerd en eens beginnen nadenken zijn waarom we dit doen.

Nina en Sammy, 6C

De foto's

25/11/07

 

 

 

 

 

 

Donderdag 15.11.2007, die morgen kregen we, in de plaats van turnen, les van een meneer die informatie gaf en oefeningen deed voor de rug. Hij legde uit dat je een rechte rug moet hebben, anders gaan je tussenwervels kappot. Acht op de tien volwassenen hebben rugklachten. Hij heeft oefeningen van Svieke Kronkel

getoond aan ons en we mochten dit inoefenen. Het is de bedoeling dat wij die oefeningen in de klas en thuis regelmatig herhalen en zo er voor zorgen dat wij lenig, gezond en fit blijven! De foto's

Siebe en Jasper - 6D

 

08/11/07

De Wijze Eik in de krant.
Klik op het artikel om te vergroten.

 

 

 

 

 


 

 

03/11/07

De Week van het Bos

Donderdag 11 oktober gingen we naar het bos om bladeren ,vruchten en sporen te gaan zoeken. 6c en
6b werden in groepjes van vier en drie verdeeld.
We hadden van veel bomen verschillende bladeren gevonden: van de Amerikaanse eik,de Beuk,Tamme Kastanje,Linde,Spar en Den. We hadden de volgende opdrachten:we moesten in ons bundeltje schrijven wat we zien,horen en ruiken. we moesten ook op een speciale manier een boom meten met een stok en uitrekenen hoe oud de boom was met behulp van een lintmeter. Als we terugkeerden mochten we met de bladeren en vruchten een bos knutselen. Ik vond het leuk want we mochten vrij in het park ons bundeltje maken. Ik heb ook geleerd hoe je op een gemakkelijkere manier een boom kunt meten,welke bladeren en vruchten van welke boom zijn.

Van Tahir (6C)

 

09/10/07

Ring de bel.

Om 3 uur ging de schoolbel over heel de wereld.
Sommige kinderen deden iets voor hun leerkracht.
Andere kinderen deden een dansje (jump).
Alle leerkrachten kregen een cadeautjes.
De leerkrachten waren heel tevreden.
Evi en Eline 6D

De Leerkrachtendag was te gek.

Om te beginnen ging overal ter wereld de "bel".
We gilden zo luid dat je doof kon worden.
Maar dat moedigden de leerkrachten aan.
Verschillende klassen traden op.
Het was zeer boeiend. Kei tof!!!!
We leerden de leerkrachten "jumpen".
En op het einde gaven we de leerkrachten geschenken.
Het was een super leuke dag, en dan was
het weekend !
Reporter zonder naam 6D

 

02/10/07

Werelddag is fantastisch geweest . Er waren veel landen, onder andere: China (zie foto),Thailand , Canada, . Maar wij gaan het hebben over Thailand en China. De vlag van China is rood met vier kleine sterren en een grote (zie foto). De rest zoek je op internet. En dan Thailand. Het grappigst de zijn de rooie pepers en de snoepjes. Voor de echte visliefhebbers waren er vischips.

 

 

 

 

02/10/07

In de school De Wijze Eik was het vrijdag 28 september in de klassen 6A en 6D werelddag . Vele landen zorgden voor ambiance . Alle kinderen deden hun best om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen . Ieder land had succes . Iedereen wilde wafels van Duitsland en het ijs van Argentinië . De rode pepers van Thailand waren hot! Voor de lekkerbekjes moest je bij Rusland en Italië zijn . Ook waren er te gekke prijzen te winnen bij de quizzen .

Siebe Jasper en Miel

 

 

 

 

 

 

 

 

17/09/07

Het MOS-team haalt weer een slag thuis. Een verslag en alle info vind u op het MOS-gedeelte van deze website!
Bekijk hier het artikel uit de krant!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16/09/07

De overdekte speelplaats in de Eeklostraat is een feit!


 

 

 

 

 

 

 

04/09/07

 

De eerste dag van de school was heel leuk. Het gemeenschapsonderwijs heeft een nieuw logo: GO! We hebben ballonnen opgelaten met een kaartje aan voor een wedstrijd . We hebben een superleuke meester en al veel herhaald. Alle leerlingen kregen stickers van Het Gemeenschapsonderwijs. Woensdag kregen we schrijfgerief en hadden we leuke lessen . We maakten fruitsalade waar iedereen van gesmuld heeft.

Robbe en Siebe 6D

 

 

 

 

 

 

 

 31/08/07

Vanaf heden kan u het schoolreglement (Luik A + B) downloaden op de website. Het schoolreglement wordt gepubliceerd in PDF formaat. Om dit formaat te kunnen lezen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Deze software kan u hier gratis donwloaden.

Reglement Luik A
Reglement Luik B

06/07/07

Ziehier de volledige nieuwsbrief die meegegeven werd op het einde van het schooljaar.

25/06/07

Het wordt stilaan een traditie: de klassieker Mariakerke - Landegem- Mariakerke was weeral een succes. Dankzij de goede organisatie van Meester Francis en Meester Geert was dit fietsevenement, desondanks het grillige weer, een mooie sportieve afsluiter van dit schooljaar.

De foto's

28/04/07

De Wijze Eik gaat naat het toneelstuk
Sossissi Pepperoni.
Klik op het artikel om te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24/04/07

Het fietslied is eindelijk online. Je kan het hier downloaden!
Deze idolen namen hun song op in de studio's van Biezebaze.
Veel luistergenot!

17/04/07

Maandag 26 maart begon onze cultuurweek!

In de voormiddag startten we met een stevige portie dans aan de Coupure,
om in de namiddag te bekomen met een ontroerende, mooie film in de Studio Skoop, nl. "We shall overcome" . 

Op dinsdag werden we door de belleman Jean-Pierre rondgeleid in Gent, we leerden er veel bij! 's Middags genoten we van een heerlijke maaltijd in de "Witte Leeuw". De boottocht in de namiddag, onder een stralende zon, was voor iedereen een onvergetelijke belevenis!

Op woensdag deden we in het KINA een speurtocht door het hele museum. Elk groepje kreeg een aantal vragen.

Op donderdag vertrokken we goed gemutst naar het Illuseum te St-Amandsberg. Daar kregen we een spektakel te zien die ons lang zal bijblijven.
In de namiddag konden we o.l.v. keramiste Anima Roos laten zien hoe creatief we wel waren. De reslutaten zijn het bekijken waard! (zie foto's)

Als afsluiter gingen we op vrijdagvoormiddag zwemmen in de Rooigem.
's Namiddags hebben we ons heerlijk uitgeleefd in de bowling!

Voor we het wisten was de leerrijke, geslaagde cultuurweek voorbij en stond de vakantie voor de deur!

De leerlingen van 5A en 5D
Juf Marie-Rose en juf Valérie

28/03/07

De kinderen van 6A en 6D bezochten het Design Museum in Gent. Zij bezochten
daar de tentoonstelling over Marimekko. Marimekko is een Finse firma die
wereldwijd bekend is voor haar desing en ontwerpen. Stukken stof worden
prachtig bedrukt met motieven.

De foto's

24/03/07

Dit jaar stonden de opendeurdagen van de basisschool 'De Wijze Eik' in het teken van de jeugdboekenweek met als centraal thema 'Avontuur'.
Vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar werd er rond dit thema gewerkt.

Leerlingen hebben kennis gemaakt met verschillende auteurs en hun werken. Dit was voor iedereen een grote verrijking. Het is immers niet alleen de ontwikkeling van kennis die belangrijk is als voorbereiding op de toekomst, maar ook het kennismaken met de literaire en artistieke aspecten van een samenleving. Dankzij de inzet van alle leerkrachten werd de creativiteit van de leerlingen extra gestimuleerd, rekening houdende met de verschillende leerdomeinen (woord, drama, muziek, . ).
Wij zijn fier het Gemeenschapsonderwijs te Mariakerke opnieuw via deze manier in de kijker te kunnen zetten.

De leerlingen, de leerkrachten en Jocelyne Derycker, directeur

11/03/07

Verslag Waterfun

Op donderdag 15-02-2007 zijn de kinderen van het 6 de leerjaar naar waterfun gegaan. We hebben daar allerlei super leuke wateractiviteiten gedaan zoals: duiken, zeilen, roeien, volleybal, strandvoetbal, waterskiën, badminton,. .

Na de activiteiten deden we mee aan een quiz. Bij de vragen moesten we ook stempels vragen voor de sporten die je gedaan hebt en voor de vragen de je moest oplossen. We liepen door de hallen van Flanders Expo, vol met prachtige boten, en daar vonden we borden met de antwoorden erop. Het was een reuze leuke namiddag!

09/03/07

Verslag Sneeuwklassen

Zaterdag 3 februari, vandaag was de grote dag voor ons. We gingen naar Oostenrijk om een schitterende sneeuwklas te beleven. Om achttien uur moest iedereen verzamelen aan de Notenstraat. Daar stond onze luxebus op ons te wachten. Toen iedereen er was, was het bijna tijd om te vertrekken. Dus vlug nog een laatste knuffel en kusjes van de familie en we reden weg naar Oostenrijk. We arriveerden 's morgens om acht uur (ongeveer) en het eerste wat we deden, was ontbijten. Daarna moesten we onze koffers uitpakken. Toen dit allemaal gedaan was, konden we eindelijk gaan SKIËN J !!! MAAR eerst moesten we ons skimateriaal gaan halen. Dat duurde wel even , maar het was ons toch gelukt. We namen de skiliften. Toen we boven waren, moesten er groepen worden gemaakt. Elke groep kreeg een skimonitor. 's Morgens werden we gewekt door de leraren. Iedereen was nog moe! Maar uiteindelijk kwamen we toch uit onze warme bedjes. Daarna gingen we naar beneden om te ontbijten en onze lunchpakket te maken (dit moesten we elke dag doen). Dan gingen we weer naar de hoge berg waar we konden (1 keer raden) SKIËN. Vandaag waren we samen met de groep van Koen (de skimonitor). Het was wel heel leuk. Vandaag was het weer eens anders. Er was weer een groepsverdeling. Ik zat bij juf. Valerie. Tegen de middag voelde ik me niet echt lekker. Ik had koorts en hoofdpijn. Ik mocht naar beneden om terug naar de hotel te gaan, maar toch had ik besloten om verder te skiën. Maar 's nacht was het een ramp ik kreeg geen meer adem. Dus moest er een dokter komen. Ik heb koorts van 38.8° . Geen skiën BALEN en ook geen zwemmen NOG MEER BALEN. Maar gelukkig was ik niet de enige, Stef en Sytse hadden het ook te pakken. Jasper voelde zich ook niet goed en mocht ook niet mee. NEE! weer ziek en als ik me niet beter voel GEEN FUIF. Maar ik was weer niet de enige en deze keer waren er meer zieke. En raad eens zal Hannah naar de fuif kunnen gaan? Wie het juist heeft krijgt 10 euro. NOO! ik kan dus niet naar de FUIF dat is nu eens MEGABALEN. Maar er komen wel nog leukere fuiven in mijn leventje. NEE weer ziek dus geen slalomtijd op mijn skidiploma. Maar ja zo erg is het niet want vanavond gaan we terug naar België. Nu waren er meer zieke dus we hielden een Fuifje het betekent niet dat we ziek zijn dat we niet meer kunnen dansen. Maar deze keer was het veel leuker dan gisteren. We waren eindelijk terug in België J iedereen zag zijn familie terug. Onze schitterende en toffe (ondanks de ziekte) sneeuwklas zat erop. Maar volgende week is het de verkeersweek dus het zal wel een leuke week worden.

Hannah

06/03/07

Een hele week werd verkeer het thema op De Wijze Eik.
Meester Nick maakte 8 verschillende reportages om u beter
te laten meekijken naar al onze acties en verwezelijkingen.

01/03/07

Thema bloed: het verslag, moehaha!

Op maandag 12 februari en dinsdag 13 februari kropen de leer lingen
van het zesde leerjaar even in de huid van een echte wetenschapper.

Ze gingen op ontdekkingstocht in het menselijk lichaam en bestudeerden
met behulp van een microscoop alle eigenschappen van het bloed.

De "bloedexpeditie" bestond uit de volgende vier experimenten: meten
van de bloeddruk, onderzoeken van echt muizenbloed, zeebravisjes
onder de loep nemen en ontleden van de gevaarlijke slaapziekte.

Kortom, een zeer geslaagd project!

Wordt vervolgd.

De leerlingen en leerkrachten van het zesde leerjaar

28/02/07

De affiche van de opendeurdag is klaar! Dank aan Meester Nick!

(Klik om te vergroten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16/02/07

De Wijze Eik haalt 3 maal de krant! De leerlingen van Juf Bea maken
een strip over het verkeer. Lees meer....

Download hier artikel 1
Download hier artikel 2 Laatste Nieuws 27/03
Download hier artikel 3 De Gentenaar 28/03
Download hier de strip

of klik op het gewenste artikel om te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top