Eindwinnaar Lego League Legends

Na een succesvolle editie vorig jaar stonden onze Lego League Legends (zes kinderen uit het vijfde en vier kinderen uit het zesde leerjaar) klaar om opnieuw deel te nemen aan de regiofinale in Gent.

Het thema van dit jaar is ‘Energie’ en de kinderen gingen op een STEM-ige manier aan de slag om duurzame oplossingen te zoeken en dit te verwerken in een prachtig innovatieproject.

Daarnaast werd er een robot gebouwd en geprogrammeerd om in drie wedstrijden van tweeënhalve minuut zoveel mogelijk opdrachten zelfstandig uit te voeren.

Op de regiofinale namen we het op tegen een dertigtal andere lagere scholen en vooral secundaire scholen. (De wedstrijd is voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar)

We moesten ons project en ook onze robot voorstellen aan een jury, robotwedstrijden rijden op een tafel en werden we beoordeeld op onze ‘core values’. Dat zijn punten die je verdient door de goede samenwerking en houding van je groep.

De kinderen van De Wijze Eik haalden de eerste plaats met hun innovatieproject!

Maar daar bleef het niet bij… Na het optellen van alle behaalde resultaten over de volledige wedstrijd heen, bleken we ook nog eens EINDWINNAAR!

We mogen onze school voor het tweede jaar op rij gaan verdedigen op de BELUX finale in Genk! Een zeer mooie beloning voor het harde werk van onze Lego League Legends.
En wat onze leerlingen er van vonden? De foto’s spreken voor zichzelf…

#legoleague #fluxlab #voca #fieroponsGO