Groene en veilige omgeving

Als school aan de stadsrand van Gent, hebben we alle voordelen die een omgeving kan bieden. Met het openbaar vervoer kunnen we vlot het centrum in om verschillende leeractiviteiten in Gent te doen. Zo zijn er boottochtjes, historische wandelingen, museumbezoeken enz…

Rondom de scholen hebben we heel wat groen. Zo verkennen we de natuur of kunnen we sporten  in het Claeys-Bouaertpark of in het gemeentepark. Het Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen en het natuurreservaat liggen op wandelafstand van onze scholen en bieden vele mogelijkheden aan de  milieueducatie.

Een stukje groene speelplaats zorgt voor een extra cachet in de afdeling Casierlaan, op de afdeling Eeklostraat is er veel groene aanplanting en een tuintjes waar openlucht lessen doorgaan.

Verkeerseducatie en verkeersveiligheid gaan op onze school hand in hand. Naast verkeerslessen en voetgangers/fietsexamens, stimuleren we de kinderen om al strappend naar school te komen. Onze fietsstallingen zijn steeds goed gevuld/ De actie “Maak je zichtbaar” , waarbij kinderen worden aangespoord fluovestjes of fluorescerend materiaal aan de kledij/boekentas te dragen, de donkere wintermaanden, wordt altijd feestelijk afgesloten met een fluofuif!